Acasa De interes Materiale Ediţii tiparite Autori
Materiale
Eva J. KOULOURIOTIS
Peste 4500 de refugiați și migranți așteaptă decizia politică adoptată de UE care le va curma suferința de la granița dintre Polonia și Belarus, o criză fără precedent în ultimii zece ani. Aceasta este cea mai tensionată perioadă a bătrânului continent referitoare la problema refugiaților.
02/12/2021 Material gratuit Regiune: Uniunea Europeană Tema: Conflicte
General Maior (r) Volodymyr HAVRYLOV
Mass-media occidentală a publicat recent informații referitoare la comasarea de trupe rusești la granița cu Ucraina (Kiev Post, 31 octombrie a.c.), aspect care a generat o serie de speculații referitoare la faptul că Moscova ar încerca să soluționeze problema ucraineană prin uz de forță.
10/11/2021 Material gratuit Regiune: Rusia Tema: Militar
Conferința Internațională Diplomacy360 la a V-a ediție. Securitate și Prosperitate la Marea Neagră Valentin Preda
Bursa Română de Afaceri a organizat în data de 23 Septembrie 2021 la Radisson Blu Bucharest, cea de-a V-a ediție a Conferinței Internaționale Diplomacy360. Tema acestei ediții a fost „Securitate și Prosperitate la Marea Neagră”.
01/10/2021 Material gratuit Regiune: Marea Neagră Tema: Geopolitică
Eva J. KOULOURIOTIS
Teheranul se află pe ultima sută de metri în ceea ce privește transformarea uraniului îmbogățit într-o bombă nucleară. În ultimii zece ani autoritățile de la Tel Aviv au emis avertizări referitoare la aceste aspecte. Agenția Internațională pentru Energie Atomică a emis și ea, la rândul său, avertizări. Se poate spune că, în situația de față, ne așteaptă o iarnă „fierbinte”.
15/09/2021 Material gratuit Regiune: Orientul Mijlociu Tema: Teme diverse
Dr. Mehmet BARDAKCI
Impactul pe care l-a avut preluarea puterii politice în Turcia de către Partidul Justiției și Dezvoltării se reflectă în politica externă a acestei țări. Deciziile adoptate de către facțiunea politică au avut o contribuție semnificativă in ceea ce privește relațiile externe cu marii actori politici internaționali sau marile organisme internaționale: SUA, Rusia, ONU, NATO și UE.
11/08/2021 Material gratuit Regiune: Marea Neagră Tema: Teme diverse
Profesor Cristian BARNA
„Am intrat cu trupe în Afghanistan din cauza unui atac oribil, care a avut loc acum 20 de ani. Asta nu explică însă de ce ar trebui să rămânem acolo în 2021.”

Joe Biden
11/08/2021 Material gratuit Regiune: Asia Centrală Tema: Conflicte
Ambasador Saeed MOKBIL
20/07/2021 Material gratuit Regiune: Organizații Internaționale Tema: Geopolitică
Constantin IACOBIŢĂ
Din partea Editorului
17/06/2021 Material gratuit Regiune: Global Tema: Geopolitică
Ambasador profesor Dumitru CHICAN
„Această (coaliţie) mi se pare ca o maşină cu patru roţi diferite, care merg, fiecare, într-o direcţie diferită. Singurul lucru asupra căruia suntem de acord este necesitatea de a scăpa de Netanyahu."
Mordechai Kedar
14/06/2021 Material gratuit Regiune: Orientul Mijlociu Tema: Teme diverse
08/06/2021 Material gratuit Regiune: Orientul Mijlociu Tema: Militar
1 2 3 Pagina 1 din 25