Acasa Articole si analize Ediţii tiparite Autori
Materiale
Dr. Ing. Stelian TEODORESCU
Tensiunile dintre Iran și Israel continuă. Iran îl acuză pe acesta din urmă că a lansat un atac cu drone asupra unor structuri militare din Isfahan.
30/01/2023 Articol gratuit Regiune: Orientul Mijlociu Tema: Amenințări asimetrice
Dr. Ing. Stelian TEODORESCU
Evenimentele care au avut loc recent în Balcanii de Vest reflectă concurența dintre UE/NATO și Federatia Rusă
27/01/2023 Articol gratuit Regiune: Balcanii de Vest Tema: Amenințări asimetrice
18/05/2021 Articol gratuit Regiune: Orientul Mijlociu Tema: Amenințări asimetrice
Eva J. KOULOURIOTIS
Atacul lansat de milițiile Houthi din Yemen împotriva Arabiei Saudite la finele lunii trecute – asupra capitalei Riyadh – este considerat cel mai periculos, după cel care a avut loc în septembrie 2019, împotriva Aramco. Atacul a survenit la câteva zile după ce rebelii Houthi au fost eliminați de pe lista americană a organizațiilor teroriste. Această acțiune a fost percepută de milițiile Houthi drept un semn de slăbiciune, o undă verde ca să poată crește nivelul pretențiilor și o confirmare a faptului că au capacitatea de a-și răni adversarii, în special Arabia Saudită.
21/03/2021 Articol gratuit Regiune: Orientul Mijlociu Tema: Amenințări asimetrice
Dr. Ion I. JINGA
Termenul de „Resurse globale comune” este folosit pentru a defini acele resurse naturale ale planetei care se află dincolo de limitele suveranității statelor și se referă, în mod tradițional, la oceanul planetar, atmosferă, spațiul extra-atmosferic si continentul Antarctica.
16/03/2021 Articol gratuit Regiune: Global Tema: Amenințări asimetrice
Tudor-Octav DAN
Prezenta lucrare va oferi o imagine de ansamblu și va prezenta argumentele mai multor tipuri de potențiale reacții pe care Arabia Saudită le va avea în momentul în care iranienii își vor concretiza amenințările, anume procurarea sau dezvoltarea unui arsenal nuclear. Din punct de vedere al rezultatelor așteptate, argumentele care vor susține o reacție controlată a saudiților în detrimentul unui răspuns similar în fața amenințărilor iraniene vor putea oferi o concluzie prin care să fie evidențiată o posibilă reacție pașnică a saudiților.
11/03/2021 Articol gratuit Regiune: Orientul Mijlociu Tema: Amenințări asimetrice
Ioana CONSTANTIN-BERCEAN
Acest articol încearcă să deschidă câteva orizonturi privind natura relațiilor dintre Iran și Israel din perspectiva teoriei ciclului puterii a lui Charles Doran, combinată cu teoria realismului nuclear defensiv propus de politicile externe ale celor două state.
10/03/2021 Articol gratuit Regiune: Orientul Mijlociu Tema: Amenințări asimetrice
Christopher M. DAVIDSON
Materialul este disponibil momentan doar în limba engleză
16/02/2021 Articol gratuit Regiune: Asia Centrală Tema: Amenințări asimetrice
Radu SAVA
Comparabil cu alte regiuni ale lumii, pandemia generată de noul coronavirus a fost întâmpinată cu teamă și nepregătire în Europa Centrală și de Est. Cooperarea inter-statală în stadiile incipiente ale crizei fusese absentă, pentru că nu existau canale adecvate care să faciliteze comunicarea eficientă în situații de crize sanitare, dar și din cauza unor cerințe de discreție ale guvernelor implicate.
19/11/2020 Articol gratuit Regiune: Global Tema: Amenințări asimetrice
03/11/2020 Articol gratuit Regiune: Uniunea Europeană Tema: Amenințări asimetrice
1 2 Pagina 1 din 2