Acasa Articole si analize Ediţii tiparite Autori
Materiale
Dr. Ing. Stelian TEODORESCU
Compania chineză AliBaba este suspectată că desfășoară activități de spionaj pe teritoriul Belgiei.
09/10/2023 Articol gratuit Regiune: Uniunea Europeană Tema: Diverse
Dr. Ing. Stelian TEODORESCU
O serie de atacuri cibernetice mobilizează Uniunea Europeană care propune un proiect de lege care să protejeze statele membre pe acest palier.
25/07/2023 Articol gratuit Regiune: Uniunea Europeană Tema: Securitate cibernetică
Dr. Ing. Stelian TEODORESCU
Forțele de ordine din Grecia cooperează cu serviciile secrete israeliene pentru combaterea activităților teroriste de pe teritoriul național.
30/03/2023 Articol gratuit Regiune: Uniunea Europeană Tema: Terorism
Dr. Ing. Stelian TEODORESCU
Autoritățile belgiene întreprind demersuri continue pentru contracararea activităților teroriste de pe teritoriul național.
29/03/2023 Articol gratuit Regiune: Uniunea Europeană Tema: Terorism
Dr. Ing. Stelian TEODORESCU
Criza politică din Bulgaria pune în pericol aderarea acesteia la spațiul Schengen, precum și planul european de redresare.
15/02/2023 Articol gratuit Regiune: Uniunea Europeană Tema: Geopolitică și geostrategie
01/02/2023 Articol gratuit Regiune: Uniunea Europeană Tema: Diverse
Dr. Ing. Stelian TEODORESCU
Integrarea europeană a regiunii Balcanii de Vest reprezintă o prioritate pentru UE, acest lucru fiind din ce în ce mai vizibil în zilele noastre.
19/12/2022 Articol gratuit Regiune: Uniunea Europeană Tema: Geopolitică și geostrategie
Eva J. KOULOURIOTIS
Peste 4500 de refugiați și migranți așteaptă decizia politică adoptată de UE care le va curma suferința de la granița dintre Polonia și Belarus, o criză fără precedent în ultimii zece ani. Aceasta este cea mai tensionată perioadă a bătrânului continent referitoare la problema refugiaților.
02/12/2021 Articol gratuit Regiune: Uniunea Europeană Tema: Conflicte
Jiri ŠEDIVÝ
Sunt multe lecții pe care le putem învăța din criza în derulare cauzată de COVID-19 și din povara financiară grea pe care aceasta este de așteptat să o pună pe umerii Statelor Membre ale UE, însă una dintre aceste lecții iese în evidență: cooperarea europeană în domeniul apărării în general și dezvoltarea în cooperare a capabilității în special sunt, la acest moment, mai indispensabile și urgente ca niciodată.
15/02/2021 Articol gratuit Regiune: Uniunea Europeană Tema: Geopolitică și geostrategie
Dr. Alexandru GHIŞA
Anul 1918 a fost pentru români un an de acțiune politică majoră. La timpul respectiv românii trăiau în trei state – Regatul României, Imperiul Austro-Ungar și Imperiul Rusiei, exemplu clasic de națiune divizată. Tânărul stat român, trecut prin faza Principatelor Unite Moldova și Țara Românească, prin alegerea la Iași și București a unui singur domn, în persoana lui Alexandru Ioan Cuza, dovedește că avea o elită intelectuală capabilă de acțiune politică în interes național. Situat pe cursul Dunării, statul român s-a format și datorită unui interes european la Dunăre și Marea Neagră, pentru a fi un garant al libertății navigației prin Gurile Dunării – aspecte prevăzute expres în Tratatul de pace de la Paris din 1856, de după Războiul Crimeii (1853-1856).
08/02/2021 Articol gratuit Regiune: Uniunea Europeană Tema: Geopolitică și geostrategie
1 2 3 4 5 Pagina 1 din 5