Acasa Articole si analize Ediţii tiparite Autori
Materiale
Daniela Felicia ROMAN
Preocuparea pentru egalitatea de gen nu este deloc nouă. Egalitatea de gen este unul dintre principiile de bază ale Organizației Națiunilor Unite (ONU), susținut de o serie de acorduri internaționale.
09/03/2023 Articol gratuit Regiune: Global Tema: Diverse
Dr. Ing. Stelian TEODORESCU
Pulsul Geostrategic va urează sărbători fericite și un an nou mai bun, plin de realizări!
29/12/2022 Articol gratuit Regiune: Global Tema: Diverse
28/04/2021 Articol gratuit Regiune: Global Tema: Diverse
Dr. Chester CABALZA
Articolul este disponibil în limba engleză.
19/04/2021 Articol gratuit Regiune: Global Tema: Diverse
Ambasador profesor Dumitru CHICAN
În ultimul deceniu, lumea fost confruntată cu o înlănțuire de crize mai mult sau mai puțin dramatice, dar care au avut în comun apariția imprevizibilă, șocantă și însoțită de incapacitatea sau lipsa interesului de predicție și de anticipare a măsurilor preventive.
La trecerea în al doilea an de la declanșarea pandemiei COVID-19, elaborarea de predicții și prognoze despre lumea de după tăvălugul pandemic se dovedește a fi, mai degrabă, o cursă a supozițiilor și a incertitudinilor. Lupta împotriva acestui flagel continuă să se afle în strânsă dependență de factori imprevizibili și fluctuanți.
04/04/2021 Articol gratuit Regiune: Global Tema: Diverse
Robert ADAM
Din punct de vedere politic, retorica populistă are succes într-o lume în care amenințarea este globală, este semnul ascensiunii mișcărilor populiste. Astfel de scenarii au existat și vor exista, indiferent de natura și dimensiunea amenințării.
26/03/2021 Articol gratuit Regiune: Global Tema: Diverse
25/03/2021 Articol gratuit Regiune: Global Tema: Diverse
Dr. Eugene KOGAN
Relațiile dintre SUA și Turcia au avut dintotdeauna o istorie de provocări, dar după ce Recep Tayyip Erdoğan a devenit prim-ministru, în anul 2002, acestea au atins apogeul odată cu eșuarea loviturii de stat din 15 iulie 2016, pe care Erdoğan a atribuit-o fără echivoc clericului Fethullah Gulen, rezident în SUA.
15/03/2021 Articol gratuit Regiune: Global Tema: Diverse
Reza SHAHRESTANI
Între Turcia lui Erdoğan și America mandatelor Obama și Trump a existat un permanent secret al lui Polichinelle (adică o taină cunoscută de toată lumea) și anume acela că relaționarea bilaterală nu a fost ocolită de divergențe, contradicții și momente de tensiune.
07/03/2021 Articol gratuit Regiune: Global Tema: Diverse
Iulia Monica OEHLER-ŞINCAI
Prezenta sinteză evidențiază o serie de noi trăsături ale sistemului relațiilor internaționale și relevă măsuri restrictive adoptate deopotrivă de țări dezvoltate și în dezvoltare/emergente în sfera investițiilor străine directe, atât înainte de pandemia de Covid-19, cât şi sub influenţa acesteia.
22/01/2021 Articol gratuit Regiune: Global Tema: Diverse
1 2 3 Pagina 1 din 3