Acasa Articole si analize Ediţii tiparite Autori
Materiale
Dr. Ing. Stelian TEODORESCU
La 01 Decembrie 2023 se împlinesc 105 de ani de la Unirea Transilvaniei, Banatului, Crişanei şi Maramureşului cu România
30/11/2023 Articol gratuit Regiune: Marea Neagră Tema: Diverse
Pulsul Geostrategic/Geostrategic Pulse
La mulți ani tuturor românilor!
30/11/2023 Articol gratuit Regiune: Marea Neagră Tema: Diverse
Dr. Mehmet BARDAKCI
Impactul pe care l-a avut preluarea puterii politice în Turcia de către Partidul Justiției și Dezvoltării se reflectă în politica externă a acestei țări. Deciziile adoptate de către facțiunea politică au avut o contribuție semnificativă in ceea ce privește relațiile externe cu marii actori politici internaționali sau marile organisme internaționale: SUA, Rusia, ONU, NATO și UE.
11/08/2021 Articol gratuit Regiune: Marea Neagră Tema: Diverse
Profesor Selçuk COLAKOĞLU
Multitudinea și diversitatea noilor conflicte militare care au acaparat scena internațională în ultimii ani au avut repercusiuni serioase asupra modului în care a fost concepută politica externă a Turciei. Într-un context geopolitic instabil, cu tensiuni din ce în ce mai evidente și mai accentuate pe scena internațională, alegerea lui Recep Tayyip Erdoğan ca președinte al Republicii Turcia a reprezentat un moment de cotitură, care a oferit noi valențe strategiei de securitate.
30/05/2021 Articol gratuit Regiune: Marea Neagră Tema: Diverse
Vladimir SOCOR
Parlamentul Bulgariei a adoptat o declarație în care critică politica Ucrainei față de minoritatea bulgară din provincia Odesa. Această acțiune ar putea indica faptul că Bulgaria este pe cale să urmeze Ungaria sau România, care, fiecare în felul său a criticat în ultimii ani politica Ucrainei față de minoritățile maghiară și, respectiv, română.
29/05/2020 Articol gratuit Regiune: Marea Neagră Tema: Diverse