Acasa Articole si analize Ediţii tiparite Autori
Materiale
Pulsul Geostrategic/Geostrategic Pulse
Citiți ediția de primăvară a noului Puls Geostrategic!
17/05/2023 Articol gratuit Regiune: Global Tema: Geopolitică
Pulsul Geostrategic/Geostrategic Pulse
14/04/2023 Articol gratuit Regiune: Global Tema: Teme diverse
Daniela Felicia ROMAN
Preocuparea pentru egalitatea de gen nu este deloc nouă. Egalitatea de gen este unul dintre principiile de bază ale Organizației Națiunilor Unite (ONU), susținut de o serie de acorduri internaționale.
09/03/2023 Articol gratuit Regiune: Global Tema: Teme diverse
Dr. Ing. Stelian TEODORESCU
Pulsul Geostrategic va urează sărbători fericite și un an nou mai bun, plin de realizări!
29/12/2022 Articol gratuit Regiune: Global Tema: Teme diverse
Constantin IACOBIŢĂ
Din partea Editorului
17/06/2021 Articol gratuit Regiune: Global Tema: Geopolitică
31/05/2021 Articol gratuit Regiune: Global Tema: Geopolitică
24/05/2021 Articol gratuit Regiune: Global Tema: Geopolitică
James NOONE
În timpul Primului Război Mondial otomanii au făcut o eroare fatală când s-au aliat cu Germania. Oare această greșeală ar fi putut fi remediată dacă s-ar fi utilizat corect informațiile pe care le-au avut la dispoziție în 1914? În primul rând vom analiza conducerea militară, efectivele, infrastructura, echipamentele și flota otomanilor la momentul deciziei. Urmează o trecere în revistă a eficienței forțelor armate în varii teatre de operațiuni. Partea finală a lucrării va reprezenta o evaluare a pozițiilor strategice ale otomanilor, la momentul izbucnirii Primului Război Mondial, întocmită utilizând metoda DIME (diplomație, informații, militar și economie).
09/05/2021 Articol gratuit Regiune: Global Tema: Geopolitică
Dinu COSTESCU
Din perspectiva lunilor de când activează ca al 46-lea președinte, se poate spune că Joseph Biden este un om care îmbină continuitatea cu compromisul și cu disponibilitatea pentru consens. Se poate spune că primele săptămâni ale mandatului Biden oferă o imagine condensată a orientărilor viitoare, guvernate de căutarea relațiilor pozitive cu comunitatea internațională, de chemare a aliaților, partenerilor sau opozanților, fără deosebire, la protejarea și la consolidarea comună a legilor și principiilor sistemului internațional.
07/05/2021 Articol gratuit Regiune: Global Tema: Geopolitică
Ambasador profesor Dumitru CHICAN
La 14 aprilie a.c. preşedintele Joe Biden anunţa încheierea campaniei americane în Afganistan, “cel mai lung război” al Americii”. Odată cu plecarea acestora îşi vor înceta activitatea şi cei cca. 16.800 de contractori civili, din care 6.147 americani, 6.400 occidentali şi cca.4.300 afghani care au asigurat servicii anexe de logistică, mentenanţă, construcţii, transporturi ş.a.
06/05/2021 Articol gratuit Regiune: Global Tema: Conflicte
1 2 3 Pagina 1 din 6