Acasa Materiale recente Materiale Ediţii tiparite Autori
Materiale recente
Eva J. KOULOURIOTIS
Materialul este disponibil momentan doar în limba engleză
16/07/2020 Material gratuit Regiune: Orientul Mijlociu Tema: Conflicte
Teodor BACONSCHI
Multitudinea și diversitatea clivajelor devenite din ce în ce mai vizibile în spațiul european în ultimii ani scot în evidență nevoia unei schimbări de paradigmă privind modul în care Uniunea Europeană se raportează la cetățenii săi. Ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, ascensiunea curentelor eurosceptice și populiste, implozia radicalizării în rândul cetățenilor statelor europene și decalajele de dezvoltare evidențiază, de fapt, importanța (re)gândirii proiectului Uniunii Europene astfel încât procesul de integrare a statelor membre să urmeze o singură direcție.
14/07/2020 Material gratuit Regiune: Uniunea Europeană Tema: Geopolitică
Ambasador profesor Dumitru CHICAN
Din aprilie 2019, când Benjamin Netanyahu stabilea luna iulie 2020 pentru demararea procesului de trecere a coloniilor evreieşti din Cisiordania sub suveranitatea statului Israel şi până la 30 iunie 2020, când ultimii interlocutori americani cu care premierul a discutut înainte de 1 iulie, exprimau opinia că “nu e momentul potrivit pentru anexări”, a trecut mai mult de un un an - o perioadă marcată de frământări, controverse, ezitări, peste care în ultimele luni s-a auzit foşnetul neliniştitor al pandemiei COVID-19.
13/07/2020 Material gratuit Regiune: Orientul Mijlociu Tema: Conflicte
Eva J. KOULOURIOTIS
Materialul este disponibil momentan doar în limba engleză
10/07/2020 Material gratuit Regiune: Orientul Mijlociu Tema: Conflicte
Dr. Ion I. JINGA
Izbucnirea epidemiei COVID-19 a schimbat brusc stilul de viață diplomatică existent de zeci de ani. Diplomația se face acum prin telefon, e-mail și reuniuni online. Teleconferințele și comunicațiile video securizate au devenit o nouă normalitate, făcând, însă, mai dificilă desfășurarea unor activități ce presupun negocieri sau discuții confidențiale. O pandemie globală nu este cea mai fastă perioadă pentru diplomație.
08/07/2020 Material gratuit Regiune: Global Tema: Teme diverse
1 2 Pagina 2 din 2